Πειράματα ανθρώπινης συμπεριφοράς

Σε αυτή την σελίδα θα βρείτε πειράματα τα οποία έχουν γίνει με σκοπό την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι ένα μεγάλο και πολύπλοκο πεδίο έρευνας. Τα αποτελέσματά τους συχνά μας αφήνουν άναυδους. Τι είναι ικανός να κάνει ο «μέσος» άνθρωπος; Τι γίνεται με τη συνείδησή μας; Πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας ή τα όριά μας; Παρακολουθήστε διάσημα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες και στοχαστείτε... Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ένα κοινωνικό πείραμα στο οποίο συμμετέχει ένας από τους καλύτερους βιολιστές στον κόσμο. Παρατηρήστε τις αντιδράσεις του κόσμου και βάλτε τον εαυτό σας στο πείραμα, τι συμπεριφορά θα είχατε;

Συνεχίζουμε την ενδοσκόπηση μέσα μας μέσω των βίντεο με το παρακάτω. Σε αυτό θα δείτε πως λειτουργεί ο παραδειγματισμός και πόσο πολύ μας επηρεάζει αυτός. Πως διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε, πως δημιουργεί πρότυπα τα οποία ακολουθούμε και πως ο κάθε άνθρωπος μπορεί να χάσει την ατομικότητα του αν δεν ερευνήσει αρκετά και προσεχτικά τις αιτίες των γεγονότων που τον περιβάλλουν.

Μάλλον είχε δίκιο ο Einstein όταν το έλεγε αυτό! Προχωράμε στο τρίτο και τελευταίο βίντεο. Αυτό παρουσιάζει το «Πείραμα Συμμόρφωσης». Δείχνει πως συμμορφώνεται το άτομο μέσα στην ομάδα όταν βρίσκεται κάτω από κοινωνική πίεση. Είναι πραγματικά φοβερό και τρομερό το πόσο μπορεί να επηρεαστεί η κρίση ενός ανθρώπου από την άποψη της ομάδας στην οποία συμμετέχει.


Newsletter

Σεμινάρια - Ομιλίες

 

 Σεμινάριο Φιλοσοφίας,

"Η Τέχνη να Ζεις"

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, 20.00

-Ποιός είμαι;
-Από πού έρχομαι;
-Προς τα πού πηγαίνω;


Η φιλοσοφία σαν μια πορεία αυτογνωσίας, μια κατάσταση της ψυχής που επιλέγει το άξιο, μια τέχνη να ζεις σε αρμονία με τους γύρω σου. Το πινέλο αφαίρεσης των περιττών, που αναδεικνύει το αληθινό πρόσωπο του πνεύματος μας που είναι κοινό για όλους τους ανθρώπους. Φιλοσοφία δεν είναι λόγια που χωρίζουν αλλά έργα που ενώνουν.

 

Free Press

Βιόρυθμοι

Υπολογίστε τώρα τους βιόρυθμούς σας και
ρυθμίστε ανάλογα την ημέρα σας!