''Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας'' για το 2014 θέλει να γίνει η Θεσσαλονίκη

 

Τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» για το 2014 θα διεκδικήσει η Θεσσαλονίκη, σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει η πόλη την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή και ανάπτυξή της στο νεανικό κοινό.

 

«Η Θεσσαλονίκη είναι η ευρωπαϊκή πόλη με τους περισσότερους νέους σε σχέση με το γενικότερο πληθυσμό της. Το 12% - 13% του πληθυσμού της πόλης είναι νέα άτομα», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προσθέτοντας: «Έχουμε εμπειρία, υποδομές και διάθεση να πετύχουμε».

 

Ο φάκελος του δήμου Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση του τίτλου θα πρέπει να κατατεθεί έως την 1η Μαΐου και η απόφαση για το ποια πόλη θα αναδειχτεί «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» αναμένεται να ληφθεί τον Οκτώβριο του 2011 στις Βρυξέλλες.

 

«Στην προσπάθεια που κάνουμε για ανάληψη του τίτλου δεν είμαστε μόνοι. Θα κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς, πανεπιστήμια, ιδιώτες και εθελοντές και δεν θα κοστίσει οικονομικά στην πόλη», ανέφερε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου.

 

Πρώτη «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» ήταν το 2009 το Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Το 2010 τον τίτλο είχε το Τορίνο της Ιταλίας, για φέτος έχει επιλεγεί η Αμβέρσα του Βελγίου, ενώ το 2012 θα διαδεχτεί η Μπράγκα της Πορτογαλίας και το 2013 η Μάριμπορ της Σλοβενίας.

Πηγή: Καθημερινή

Δείτε επίσης:

 

 


Newsletter

Σεμινάρια - Ομιλίες

 

 Ομιλία

"Νίκος Καζαντζάκης"

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, 20.30

Θέματα ομιλίας:
-Η ζωή και το έργο του Ν. Καζαντζάκη
-Όψεις και ιδέες από την “Ασκητική”
-Είπαν για τον Νίκο Καζαντζάκη: “….”
-Η προέκταση της φιλοσοφίας του στο παρόν μας.

Η λιτή, αυστηρή μα συνάμα πεντακάθαρη ματιά του Κρητικού στοχαστή. Τι ευθύνες έχουμε ατομικά και συλλογικά για να αξίζουμε τον τίτλο ΄΄άνθρωπος΄΄;

 

Free Press

Βιόρυθμοι

Υπολογίστε τώρα τους βιόρυθμούς σας και
ρυθμίστε ανάλογα την ημέρα σας!