Πάπας: "Σεβασμός σε όλους, χωρίς διακρίσεις"

 

 

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI θεωρεί το σεβασμό αναγκαίο για την εξασφάλιση της ειρήνης στον πλανήτη.

«Το σεβασμό των άλλων ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, τη γλώσσα, τη θρησκεία» ζήτησε ο Πάπας Βενέδικτος XVI, χαρακτηρίζοντάς τον αναγκαίο για την εξασφάλιση της ειρήνης στον πλανήτη.

«Κάθε παιδί είναι σημαντικό να εκπαιδευτεί να σέβεται τον άλλο ακόμη και όταν είναι διαφορετικός από εμάς» δήλωσε ο Πάπας, προσθέτοντας ότι στα σχολεία είναι πια συχνότερη η παρουσία παιδιών με διαφορετικές εθνικότητες.

«Τα πρόσωπά τους αντιπροσωπεύουν την προφητεία της ανθρωπότητας που καλούμαστε να δημιουργήσουμε: μία οικογένεια οικογενειών και ανθρώπων» σημείωσε ο Πάπας Βενέδικτος XVI, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αγία Έδρα.

«Ο άλλος είναι ένας αδελφός στην ανθρωπότητα, δεν είναι ούτε αντίπαλος ούτε εχθρός» ανέφερε ο Ποντίφικας.

Ακόμη, ο Πάπας ζήτησε την ανάπτυξη μιας «ανθρώπινης οικολογίας», υπογραμμίζοντας τη στενή σχέση μεταξύ του σεβασμού των ανθρώπων και τη σωτηρία αυτού από το οποίο έχει δημιουργηθεί. «Αν ο άνθρωπος απαξιωθεί, υποβαθμίζει το περιβάλλον του» δήλωσε ο Πάπας.

ΠΗΓΗ: Καθημερινη


Newsletter

Σεμινάρια - Ομιλίες

 

 Ομιλία

"Νίκος Καζαντζάκης"

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, 20.30

Θέματα ομιλίας:
-Η ζωή και το έργο του Ν. Καζαντζάκη
-Όψεις και ιδέες από την “Ασκητική”
-Είπαν για τον Νίκο Καζαντζάκη: “….”
-Η προέκταση της φιλοσοφίας του στο παρόν μας.

Η λιτή, αυστηρή μα συνάμα πεντακάθαρη ματιά του Κρητικού στοχαστή. Τι ευθύνες έχουμε ατομικά και συλλογικά για να αξίζουμε τον τίτλο ΄΄άνθρωπος΄΄;

 

Free Press

Βιόρυθμοι

Υπολογίστε τώρα τους βιόρυθμούς σας και
ρυθμίστε ανάλογα την ημέρα σας!