Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τους 24 αιώνες από την ίδρυση της Ακαδημίας Πλάτωνος

«Η φιλοσοφία για εμάς στην «Νέα Ακρόπολη», δεν είναι μια ενασχόληση για τους λίγους, για τις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά είναι η ίδια η πράξη της ζωής. Η Φιλοσοφία δεν είναι ένα στόλισμα αλλά η ουσία του ανθρώπινου πνεύματος. Ο φιλόσοφος είναι…

Διαβάστε το άρθρο

Ζωντανά video-games στο Θησείο

Θα γίνει πραγματικά στον δρόμο στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

 

Πέρυσι το πρώτο Athens Plaython, το φεστιβάλ των σύγχρονων παιχνιδιών που απευθύνονται σε ενηλίκους και παιδιά και προσπαθούν να συνδυάσουν τις νέες τεχνολογίες με παραδοσιακούς κανόνες, έγινε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και το επισκέφθηκαν περίπου 1.500 άτομα. Εφέτος το δεύτερο…

Διαβάστε το άρθρο

23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας

Στη χώρα μας θα διεξαχθεί το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας (4 - 10 Αυγούστου 2013), από την Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP) και την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ-UNESCO και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Θέμα του συνεδρίου: «Η Φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής».

Πάνω από 2000 σύγχρονοι…

Διαβάστε το άρθρο

Νυχτερινή βόλτα κάνει ο

Ετοιμος για μία μοναδική νυχτερινή βόλτα είναι ο Μουτζούρης, το τρενάκι του Πηλίου που θα κυλήσει στις ράγες το βράδυ της Δευτέρας, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου συμπλήρωσης 110 χρόνων της σιδηροδρομικής γραμμής Λεχώνια - Μηλιές (1903 - 2013).

Συνολικά, 120 επιβάτες θα απολαύσουν τη νυχτερινή διαδρομή. Το τρένο θα ξεκίνησε το ταξίδι του…

Διαβάστε το άρθρο

Δωρεάν ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει κύκλο δωρεάν ξεναγήσεων με τίτλο «Γνωρίζω την Πόλη μου μέσα από τα μουσεία και τα μνημεία της».

Βασικοί στόχοι είναι η ανάδειξη και η προβολή των μοναδικών μνημείων και μουσείων της πόλης, τα οποία οι δημότες και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν διεξοδικά.

Το πρόγραμμα αρχίζει με…

Διαβάστε το άρθρο

Τα 50 χρόνια στο τραγούδι γιορτάζει στο Ηρώδιο η Μαρία Φαραντούρη

Με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο στις 17 Σεπτεμβρίου γιορτάζει η Μαρία Φαραντούρη τα 50 χρόνια της στο τραγούδι. Μαζί της είναι η Ελλη Πασπαλά και η Σαβίνα Γιαννάτου.

«Ταξίδεψα με τα φτερά της μουσικής, της ποίησης, της ελληνικής γλώσσας. Ενα ταξίδι χωρίς τέλος. Μεγάλωσα με το τραγούδι μου, μαζί του γνώρισα τον κόσμο, και αγάπησα τους…

Διαβάστε το άρθρο

Έτος Κ.Π. Καβάφη το 2013

 

Σε Ετος Κ.Π. Καβάφη ανακήρυξε το 2013 το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αφορμή η επέτειος των 150 χρόνων από τη γέννηση του αλεξανδρινού ποιητή. Τον κεντρικό σχεδιασμό του προγράμματος δράσεων θα έχουν η Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού, η Διεύθυνση Γραμμάτων και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

Θα συνεργαστούν…

Διαβάστε το άρθρο

Η γιορτή της κλασσικής μουσικής (Σύρος)

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του Τζουζέπε Βέρντι, το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων στη Σύρο τιμά τον μεγάλο συνθέτη με ένα τριήμερο αφιέρωμα που κορυφώνεται τις δύο τελευταίες μέρες του (23 και 24 του μήνα) με τον «Rigoletto».

Το έργο θα παρουσιαστεί σε μία πρωτοποριακή σύλληψη και ενορχήστρωση του Θεόδωρου…

Διαβάστε το άρθρο

Δέκα κλασσικά βιβλία για τις γιορτές

 

Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια ξεχωριστή γιορτή για όλους και ιδιαίτερα για τη λογοτεχνία, που έχει τιμήσει με ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα της τη λαμπρότερη μέρα του χρόνου. Από τα άπειρα βιβλία που έχουν γραφτεί τους δύο τελευταίους αιώνες για τα Χριστούγεννα διαλέγουμε δέκα από τους πιο σημαντικούς (αλλά και τους πιο συναρπαστικούς)…

Διαβάστε το άρθρο