Το τάνγκο σας απαλλάσσει από το άγχος

Χορέψτε και διώξτε το στρες

Αν το άγχος σάς έχει καταβάλλει και η κατάθλιψη σάς χτυπά την πόρτα, ο καλύτερος τρόπος για να νιώσετε καλύτερα και να αποβάλλετε το στρες από τον οργανισμό σας είναι… το τάνγκο!

Σύμφωνα με ερευνητές από την Αυστραλία μόλις δύο εβδομάδες μαθημάτων στο αργεντίνικο τάνγκο, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη διάθεσή σας.

Στη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Music and Medicine, ακαδημαϊκοί από τα πανεπιστήμια New England στη Νέα Νότια Ουαλία και Australian National University στην Canberra επισημαίνουν ότι με το συγκεκριμένο χορό επηρεάζονται θετικά όσοι πάσχουν από διαταραχές στη διάθεσή τους.

«Μειώθηκε σημαντικά το αίσθημα κατάθλιψης, το άγχος, το στρες και οι διαταραχές στον ύπνο των συμμετεχόντων. Ακόμη, βελτιώθηκε το αίσθημα ικανοποίησης και αυτό-αποτελεσματικότητας των ατόμων» ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν ηλικίας από 18 έως 73 ετών, καλά μορφωμένοι, ενώ το 80% αυτών ήταν γυναίκες.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δείτε επίσης:

 


Newsletter

Σεμινάρια - Ομιλίες

 

 Σεμινάριο Φιλοσοφίας,

"Η Τέχνη να Ζεις"

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, 20.00

-Ποιός είμαι;
-Από πού έρχομαι;
-Προς τα πού πηγαίνω;


Η φιλοσοφία σαν μια πορεία αυτογνωσίας, μια κατάσταση της ψυχής που επιλέγει το άξιο, μια τέχνη να ζεις σε αρμονία με τους γύρω σου. Το πινέλο αφαίρεσης των περιττών, που αναδεικνύει το αληθινό πρόσωπο του πνεύματος μας που είναι κοινό για όλους τους ανθρώπους. Φιλοσοφία δεν είναι λόγια που χωρίζουν αλλά έργα που ενώνουν.

 

Free Press

Βιόρυθμοι

Υπολογίστε τώρα τους βιόρυθμούς σας και
ρυθμίστε ανάλογα την ημέρα σας!