Ποιός Ήρωας είσαι; 26/01/2011

 

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Σύλλογος Νέα Ακρόπολη Εγνατίας στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, διοργάνωσε στο χώρο εκδηλώσεων του συλλόγου, μία ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα : «Ποιος ήρωας είσαι; Βρες το alter ego σου».

Συνοπτικά αναφέρουμε ότι στην παρουσίαση αναπτύχθηκαν τα θέματα:

 

  • Κινηματογραφικοί ήρωες, Ο ηρωισμός και η αγάπη
  • Τα χαρακτηριστικά του ήρωα, Ο ήρωας στη παγκόσμια παράδοση
  • Την ομιλία την παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επισκέπτες στην αίθουσα ομιλιών του συλλόγου.

 

Στο τέλος της παρουσίασης οι επισκέπτες συμπλήρωσαν ένα τεστ  με τίτλο

«Βρες ποιος ήρωας είσαι»

 


 


Newsletter

Σεμινάρια - Ομιλίες

 

 Σεμινάριο Φιλοσοφίας,

"Η Τέχνη να Ζεις"

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, 20.00

-Ποιός είμαι;
-Από πού έρχομαι;
-Προς τα πού πηγαίνω;


Η φιλοσοφία σαν μια πορεία αυτογνωσίας, μια κατάσταση της ψυχής που επιλέγει το άξιο, μια τέχνη να ζεις σε αρμονία με τους γύρω σου. Το πινέλο αφαίρεσης των περιττών, που αναδεικνύει το αληθινό πρόσωπο του πνεύματος μας που είναι κοινό για όλους τους ανθρώπους. Φιλοσοφία δεν είναι λόγια που χωρίζουν αλλά έργα που ενώνουν.

 

Αρχές & Στόχοι

1 - Συναδελφοσύνη

Η προώθηση ενός Ιδεώδους παγκόσμιας συναδελφοσύνης, που βασίζεται στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, πέρα από διαφορές φυλετικές, μορφωτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές ή φύλου.

2 - Γνώση

Η αγάπη για τη σοφία, η οποία, μέσα από τη συγκριτική μελέτη των φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών, προωθεί τη γνώση για το σύμπαν, τη φύση και τον άνθρωπο.

3 - Ανάπτυξη

Η ανάπτυξη των καλύτερων στοιχείων του ανθρώπου, προωθώντας τη βελτίωση του ατόμου και την ένταξή του στη φύση και την κοινωνία, όχι ως απλό παρατηρητή, αλλά ως ενεργό συμμετέχοντα σε έναν κόσμο που χρειάζεται βελτίωση.

Free Press

Βιόρυθμοι

Υπολογίστε τώρα τους βιόρυθμούς σας και
ρυθμίστε ανάλογα την ημέρα σας!