Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας 23/11/2010

Ο Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Σύλλογος Νέα Ακρόπολη Εγνατίας
διοργάνωσε  στις 23 Noεμβρίου  μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο
«Φιλοσοφία …παντού» , που ήταν  αφιερωμένη στην
Παγκόσμια ημέρα Φιλοσοφίας* με τη συμμετοχή των προσκεκλημένων μας  εισηγητών του  δόκτωρ κ. Αναστασίου Ι. και του καθηγητή από το Α.Π.Θ κ.  Παπαδόπουλου Π.


Οι παρουσιάσεις των εισηγητών ήταν ενδιαφέρουσες και αυτό φάνηκε από την ιδιαίτερη ανταπόκριση και την ενεργή συμμετοχή του κόσμου στην ανοιχτή συζήτηση που επακολούθησε των εισηγήσεων.

* Η Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2002 την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της UNESCO, που αναγνώρισε την ανάγκη για κοινό στοχασμό πάνω στα σύγχρονα προβλήματα, που απασχολούν την ανθρωπότητα.Την ημέρα αυτή, ο οργανισμός του ΟΗΕ για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση προτρέπει τα κράτη - μέλη του να διοργανώνουν εκδηλώσεις και συζητήσεις για φιλοσοφικά θέματα.


Newsletter

Αρχές & Στόχοι

1 - Συναδελφοσύνη

Η προώθηση ενός Ιδεώδους παγκόσμιας συναδελφοσύνης, που βασίζεται στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, πέρα από διαφορές φυλετικές, μορφωτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές ή φύλου.

2 - Γνώση

Η αγάπη για τη σοφία, η οποία, μέσα από τη συγκριτική μελέτη των φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών, προωθεί τη γνώση για το σύμπαν, τη φύση και τον άνθρωπο.

3 - Ανάπτυξη

Η ανάπτυξη των καλύτερων στοιχείων του ανθρώπου, προωθώντας τη βελτίωση του ατόμου και την ένταξή του στη φύση και την κοινωνία, όχι ως απλό παρατηρητή, αλλά ως ενεργό συμμετέχοντα σε έναν κόσμο που χρειάζεται βελτίωση.

Free Press

Βιόρυθμοι

Υπολογίστε τώρα τους βιόρυθμούς σας και
ρυθμίστε ανάλογα την ημέρα σας!