Η Σπηλιά του Πλάτωνα 02/12/2009

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατάργησης της δουλείας

 

 

 

 

 

Ο Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Σύλλογος Νέα Ακρόπολη Εγνατίας

διοργάνωσε στις 2 Δεκεμβρίου μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο

«Η σπηλιά του Πλάτωνα: Μήπως ζούμε μέσα της;»

με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατάργησης της δουλείας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του συλλόγου, συμμετείχαν και παρουσίασαν τις απόψεις και τις θέσεις τους οι προσκεκλημένοι καθηγητές του Α.Π.Θ

κ. Π. Παπαδόπουλος και H. Badawy καθώς και οι εκπρόσωποι των Μ.Κ.Ο «Άρσις» και «Praksis»

Αναπτύχθηκαν ενδιαφέροντα θέματα για το φαινόμενο της δουλείας τόσο από τη φιλοσοφική όσο και από την πρακτική του διάσταση στην κοινωνία μας.

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών ήταν ενδιαφέρουσες και αυτό φάνηκε από την ιδιαίτερη ανταπόκριση και την ενεργή συμμετοχή του κόσμου.

 


Newsletter

Σεμινάρια - Ομιλίες

 

 Σεμινάριο Φιλοσοφίας,

"Η Τέχνη να Ζεις"

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, 20.00

-Ποιός είμαι;
-Από πού έρχομαι;
-Προς τα πού πηγαίνω;


Η φιλοσοφία σαν μια πορεία αυτογνωσίας, μια κατάσταση της ψυχής που επιλέγει το άξιο, μια τέχνη να ζεις σε αρμονία με τους γύρω σου. Το πινέλο αφαίρεσης των περιττών, που αναδεικνύει το αληθινό πρόσωπο του πνεύματος μας που είναι κοινό για όλους τους ανθρώπους. Φιλοσοφία δεν είναι λόγια που χωρίζουν αλλά έργα που ενώνουν.

 

Αρχές & Στόχοι

1 - Συναδελφοσύνη

Η προώθηση ενός Ιδεώδους παγκόσμιας συναδελφοσύνης, που βασίζεται στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, πέρα από διαφορές φυλετικές, μορφωτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές ή φύλου.

2 - Γνώση

Η αγάπη για τη σοφία, η οποία, μέσα από τη συγκριτική μελέτη των φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών, προωθεί τη γνώση για το σύμπαν, τη φύση και τον άνθρωπο.

3 - Ανάπτυξη

Η ανάπτυξη των καλύτερων στοιχείων του ανθρώπου, προωθώντας τη βελτίωση του ατόμου και την ένταξή του στη φύση και την κοινωνία, όχι ως απλό παρατηρητή, αλλά ως ενεργό συμμετέχοντα σε έναν κόσμο που χρειάζεται βελτίωση.

Free Press

Βιόρυθμοι

Υπολογίστε τώρα τους βιόρυθμούς σας και
ρυθμίστε ανάλογα την ημέρα σας!