Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας 2013

Το "happening" για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, που διοργάνωσε η "Νέα Ακρόπολη" στη Θεσσαλονίκη, είχε ως στόχο να ενημερώσει τον κόσμο για την ημέρα αυτή και να παρουσιάσει διαδραστικά παιχνίδια στο δρόμο. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν: στο "δαχτυλίδι της δύναμης" και στο "νόμισμα", όπου τους εξηγούνταν η δύναμη που μπορεί να έχει η θετική σκέψη και το πρακτικό νόημα της φιλοσοφίας ως στάση ζωής. Επίσης, γνώρισαν το "ημερολόγιο καθημερινής σοφίας" που έχει εκδώσει η «Νέα Ακρόπολη» για το 2014. Τέλος, είχαν την δυνατότητα να έλθουν σ' επαφή και με το "free press" περιοδικό μας, το οποίο περιέχει όμορφα, μικρά και ενδιαφέροντα άρθρα για επιστημονικά θέματα, αλλά και θέματα τέχνης, κινηματογράφου κ.ά.

 


Newsletter

Αρχές & Στόχοι

1 - Συναδελφοσύνη

Η προώθηση ενός Ιδεώδους παγκόσμιας συναδελφοσύνης, που βασίζεται στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, πέρα από διαφορές φυλετικές, μορφωτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές ή φύλου.

2 - Γνώση

Η αγάπη για τη σοφία, η οποία, μέσα από τη συγκριτική μελέτη των φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών, προωθεί τη γνώση για το σύμπαν, τη φύση και τον άνθρωπο.

3 - Ανάπτυξη

Η ανάπτυξη των καλύτερων στοιχείων του ανθρώπου, προωθώντας τη βελτίωση του ατόμου και την ένταξή του στη φύση και την κοινωνία, όχι ως απλό παρατηρητή, αλλά ως ενεργό συμμετέχοντα σε έναν κόσμο που χρειάζεται βελτίωση.

Free Press

Βιόρυθμοι

Υπολογίστε τώρα τους βιόρυθμούς σας και
ρυθμίστε ανάλογα την ημέρα σας!