Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας 2013

Το "happening" για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, που διοργάνωσε η "Νέα Ακρόπολη" στη Θεσσαλονίκη, είχε ως στόχο να ενημερώσει τον κόσμο για την ημέρα αυτή και να παρουσιάσει διαδραστικά παιχνίδια στο δρόμο. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν: στο "δαχτυλίδι της δύναμης" και στο "νόμισμα", όπου τους εξηγούνταν η δύναμη…

Διαβάστε το άρθρο

Happening

Με αφορμή την ομιλία "Μεταφυσική στον κινηματογράφο", η Νέα Ακρόπολη Θεσσαλονίκης διοργάνωσε στην Καμάρα ένα διασκεδαστικό happening καλώντας τους περαστικούς να διαλέξουν ανάμεσα στο μπλε ή το κόκκινο χάπι, ως άλλοι "Neo", όπως στην περίφημη ταινία "The Matrix". Ο "Μορφέας" μας εξήγησε το συμβολικό νόημα της επιλογής μεταξύ του ψεύτικου κι…

Διαβάστε το άρθρο

ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ "ΕΓΝΑΤΙΑΣ"

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

 

Στις 8 Οκτωβρίου ο Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Σύλλογος

Νέα Ακρόπολη Εγνατίας στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, διοργάνωσε στο χώρο εκδηλώσεων του συλλόγου, μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση

με θέμα : «Επιβεβαιωμένη Προσωπικότητα».

Την παρουσίαση παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλήθος…

Διαβάστε το άρθρο

Η Νέα Ακρόπολη Εγνατίας στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, διοργάνωσε στο χώρο εκδηλώσεων του συλλόγου, μία ενδιαφέρουσα ομιλία, που την παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλήθος επισκεπτών.

Διαβάστε το άρθρο

ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ "ΕΓΝΑΤΙΑΣ"

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012

 

Στις 24 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε από  τον Πολιτιστικό και Φιλοσοφικός Σύλλογο Νέα Ακρόπολη Εγνατίας στο χώρο εκδηλώσεων του συλλόγου, μία ενδιαφέρουσα ομιλία
με θέμα : «Σκέψου Διαφορετικά», που την  παρακολούθησαν αρκετοί επισκέπτες στην αίθουσα ομιλιών του συλλόγου.

Διαβάστε το άρθρο

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ 2012

 

«Δώσε το Σύνθημα ν’ αλλάξει ο Κόσμος»

Η Νέα Ακρόπολη στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει από 5/11 έως 28/11 διαγωνισμό συνθημάτων και σας καλεί να συμμετέχετε με ένα ή περισσότερα δυναμικά, σύντομα και πρωτότυπα συνθήματα που μπορούν να σημάνουν την αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο.

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε 3 μέρη:…

Διαβάστε το άρθρο

 

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ο Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Σύλλογος

Νέα Ακρόπολη Εγνατίας στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, διοργάνωσε στο χώρο εκδηλώσεων του συλλόγου, μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα : «Χαμένοι Πολιτισμοί».

Την ομιλία την παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επισκέπτες στην αίθουσα ομιλιών του συλλόγου.

Διαβάστε το άρθρο

Newsletter

Αρχές & Στόχοι

1 - Συναδελφοσύνη

Η προώθηση ενός Ιδεώδους παγκόσμιας συναδελφοσύνης, που βασίζεται στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, πέρα από διαφορές φυλετικές, μορφωτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές ή φύλου.

2 - Γνώση

Η αγάπη για τη σοφία, η οποία, μέσα από τη συγκριτική μελέτη των φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών, προωθεί τη γνώση για το σύμπαν, τη φύση και τον άνθρωπο.

3 - Ανάπτυξη

Η ανάπτυξη των καλύτερων στοιχείων του ανθρώπου, προωθώντας τη βελτίωση του ατόμου και την ένταξή του στη φύση και την κοινωνία, όχι ως απλό παρατηρητή, αλλά ως ενεργό συμμετέχοντα σε έναν κόσμο που χρειάζεται βελτίωση.

Free Press

Βιόρυθμοι

Υπολογίστε τώρα τους βιόρυθμούς σας και
ρυθμίστε ανάλογα την ημέρα σας!