Το σεμινάριο εισαγωγής στην φιλοσοφία, τον εσωτερισμό και την εσωτερική ψυχολογία είναι μία από τις βασικές προσφορές της Νέας Ακρόπολης στον κόσμο σε μια προσπάθεια αναβίωσης της αξίας που έχει η φιλοσοφία για την ανθρωπότητα και της διαχρονικής της δύναμης να βοηθά τον άνθρωπο να έρθει σε επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο και να γίνει καλύτερος.

Άλλωστε η ολοκληρωμένη παρακολούθηση αυτού του σεμιναρίου είναι η βασική προϋπόθεση για να συνεχίσει κανείς ως μέλος της Νέας Ακρόπολης. Το σεμινάριο προσφέρεται σε όποια πόλη λειτουργεί κάποιο παράρτημα της Νέας Ακρόπολης ανά τον κόσμο.

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το σεμινάριο διαρκεί 3 μήνες και περιλαμβάνει δύο δίωρα μαθήματα την εβδομάδα σε ολιγομελή τμήματα. Το κόστος του είναι 50 ευρώ με πληρωμή άπαξ ή 25 ευρώ το μήνα για μηνιαίες πληρωμές. Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ελεύθερα τα πρώτα τρία μαθήματα του σεμιναρίου χωρίς κόστος ώστε να επιλέξει εάν θα εγγραφεί ή όχι. Μετά το τρίτο μάθημα εάν επιθυμεί κανείς να συνεχίσει εγγράφεται και πληρώνει είτε όλο το σεμινάριο είτε τον πρώτο μήνα. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί κανείς να αποχωρήσει από την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Κάθε σεμινάριο ξεκινά με μία εναρκτήρια ομιλία-παρουσίαση στην οποία η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η ύλη του σεμιναρίου καλύπτει τις βασικές γνώσεις φιλοσοφίας, εσωτερισμού και εσωτερικής ψυχολογίας καθώς διαρθρώνεται γύρω από τρεις άξονες:

Α' Άξονας: Ηθική: διάσταση του Ανθρώπου

Β' Άξονας: Κοινωνικοπολιτική: διάσταση των σχέσεων, των κοινωνιών και των πόλεων

Γ' Άξονας: Φιλοσοφία της Ιστορίας: διάσταση του κόσμου και της ιστορίας.

 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

- Διαλέξεις από δύο εισηγητές πάνω στους τρεις προαναφερόμενους άξονες

- Ομαδικές φιλοσοφικές συζητήσεις των συμμετεχόντων

- Πρακτικές ασκήσεις αυτογνωσίας και ψυχολογίας (ατομικές-ομαδικές)

- Συμμετοχή στην παρακολούθηση και προετοιμασία πολιτιστικών δράσεων εντός και εκτός Ν.Α. (Θέατρο, χορός, τέχνες, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία κ.α.)

- Εκδρομή στη φύση για ομαδικές ασκήσεις και παιχνίδια.

 

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης ενώ μπορεί κανείς να συνεχίσει ως μέλος της Νέας Ακρόπολης σε συμφωνία με το Καταστατικό του οργανισμού και καταβάλλοντας αντίστοιχη αίτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Παράρτημα της Θεσσαλονίκης είτε μέσω της φόρμας επαφής της παρούσας ιστοσελίδας είτε τηλεφωνικά στο 2310 285 020 (καθημερινές εκτός Πέμπτης, 19.00 - 23.00).


Newsletter

Free Press

Βιόρυθμοι

Υπολογίστε τώρα τους βιόρυθμούς σας και
ρυθμίστε ανάλογα την ημέρα σας!